Duhovnost

Dobrodošli na župnijski spletni strani o duhovnosti!

Že sama beseda »duhovnost« pričuje, da je vsebina te strani posvečena ukvarjanju z Duhom, dušo. Poizkušali bomo odgovoriti na Vaša vprašanja ter predvsem na Vaše iskanje duhovnega izkustva. Izkustvo je pomembno tudi v veri, kajti negativno izkušnja nas odvrača, pozitivna pa nas opogumlja, da nadaljujemo pot.

Pri duhovnem življenju se je treba najprej zavedati o živi prisotnosti Jezusa Kristusa v zakramentih, predvsem v sveti evharistiji. Vse ostalo je namenjeno razumevanju le-tega in »duhovnemu fitnesu«. Bolj kot se bomo ukvarjali z našo duhovnostjo, bolj ko bomo razvijali različne pobožnosti, bolj bomo ‘po Bogu’ z Bogom.

Češki jezuit, poznavalec krščanske duhovnosti, p. Tomaš Špidlik v svoji knjigi »Osnove krščanske duhovnosti« opredeljuje človeka kot materialnega in duhovnega. Za materialni del človeka znamo dobro poskrbeti, saj je tudi ponudbe zelo veliko. Pri duhovnem delu pa se zaplete. Ponudbe je sicer tudi relativno veliko, malo pa je kakovostne, tiste prave katoliške, ki nam lahko pomaga pri integraciji krščanskega načina življenja v naše lastno življenje. Upamo, da Vam bo ta stran na župnijski spletni strani v pomoč pri razvijanju, poglabljanju, utrjevanju svojega duhovnega dela življenja.